Patul este o piesa de mobilier simbolica pentru dormitor si se va amplasa in functie de mai multe aspecte importante, astfel incat sa poata atrage toate energiile pozitive din incapere.

Pozitionarea corecta a patului este cea care te ajuta sa iti imbunatatesti starea de confort si e relaxare, dar te ajuta si sa obtii un echilibru in incapere.

Pozitionarea patulul tinand cont de punctele cardinale

Una dintre cele mai bune optiuni cand vine vorba despre amplasarea corecta a patului este sa tii cont de punctele cardinale. Astfel, patul se va amplasa de fiecare data spre sud vest astfel incat sa poti obtine suficienta lumina ziua si sa eviti vantul venit de la nord.

Cum se amplasarea corect un pat tinand cont de lumina

Probabil ca dintr-o gama diversificata de paturi pentru dormitor l-ai ales pe cel mai bun, dar daca nu il amplasezi corect, in functie de lumina, nu obtii toate beneficiile pe care acesta ti le poate oferi. Anumitor persoane le place sa aiba cat mai multa lumina in camera, in timp ce altor persoane le place ca lumina sa patrunda gradual sau in cantitati mult mai mici.

In cazul in care te incadrezi in cea de a doua categorie, atunci patul trebuie sa fie amplasat cat mai departe de ferestre si chiar sa fie orientat in zona opusa directiei in care intra lumina. Daca iei in calcul si lumina artificiala, iti recomandam sa ai grija sa nu fii expus la lumina albastra si nici la lumina puternica si sa te asiguri ca lasi distanta intre pat si sursele de lumina.

Modul in care poti pozitiona un pat tinand cont de structura pe care dormitorul o are

Tinand cont de toate celelalte elemente care sunt incluse in structura unui dormitor, poti sa urmezi mai multe sfaturi care sa iti fie de folos in momentul in care vrei sa creezi in camera un spatiu ceva mai placut.

Ar trebui sa incerci in acest sens, sa mentii spatiul de langa pat liber, fara ca acesta sa fie prea incarcat cu comode, dulapuri, scaune sau cu alte piese de mobilier, altele decat noptiera. Aglomeratia face ca spatiul sa para atat sufocant cat si mic, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

Patul poate fi asezat pe un perete, in timp ce toate celelalte piese de mobilier pot sa fie amplasate pe peretele opus sau chiar pe doi pereti astfel incat sa fie lasata o distanta cat mai mare intre pat si restul pieselor de mobilier. In felul acesta, lucrurile nu vor parea inghesuite.

Ce trebuie sa eviti atunci cand pui patul in dormitor

Citeste continuarea aici: Cum se amplaseaza corect patul in dormitor pentru a obtine echilibru