Relatia cu un psihopat emotional te poate marca profund din punct de vedere emotional si iti poate altera ideea ca vei mai putea gasi candva iubirea.


Multi dintre noi au trecut prin diferite experiente neplacute in relatii. Majoritatea dintre noi au fost nevoiti sa depaseasca experientele dificile induse de persoanele abuzive, care incearca sa isi manipuleze mental, fizic si emotional partenerii.

Acestea sunt relatiile de care toata lumea ar trebui sa se fereasca. Te pot marca profund emotional si iti pot distruge ideea ca vei mai putea iubi vreodata. Probabil ca nu vei gasi curajul sa cauti o alta relatie daca o experienta te-a traumatizat mai tare.

Nivelul de durere pe care cineva trebuie sa il indure cand este implicat intr-o relatie abuziva este enorm de mare. Daca esti blocat intr-o relatie cu un psihopat cu acte in regula, vei fi nevoit sa te chinui mai tare cand vei dori sa pleci.

Devii confuz pentru ca relatia voastra nu obisnuia sa fie atat de detestabila. Odata, era atat de normal si de fermecator, incat te-ai indragostit imediat de sarmul sau. Din pacate, nu ai observat intunericul din spatele acelui zambet splendid.

Poate la inceput ai crezut ca acele suisuri si coborasuri sunt normale pentru orice relatie si ca tot ce trebuie sa reparati necesita putin mai mult efort. Adevarul este ca, undeva adanc in sufletul tau, stiai ca unele lucruri nu sunt normale. Ceva era nelalocul lui in legatura cu situatia respectiva si tu trebuia sa te salvezi.

Nu are rost sa salvezi relatia cu un psihopat emotional.

De fapt, cel mai bun lucru pe care il poti face la primul semn de nebunie este sa pleci cat mai repede, inainte ca lucrurile sa se complice si ca daunele sa devina permanente.

Iata cele 5 semne ca te-ai putea afla intr-o relatie cu un psihopat emotional:

1. Tu esti intotdeauna de vina cand lucrurile nu merg cum trebuie

Stiu ca ei sunt de vina pentru tot haosul din relatie, dar mandria nu le va pe
rmite niciodata sa recunoasca asta. Cauta mereu sa te victimizeze si sa te faca sa crezi ca este vina ta pentru tot ce se intampla.

Te vor face sa te simti culpabil pentru toate problemele si situatiile nefavorabile din relatie (chiar daca nu au nimic de-a face cu tine), iar tu vei ramane cu sentimentul de vina.

Stie ca sentimentul de vinovatie nu-ti va permite sa pleci si sa cauti altceva mai bun cand treceti printr-o perioada dificila. Stie cum sa manipuleze persoanele sensibile si vulnerabile pentru a obtine ceea ce isi doreste.

2. Este mereu inselator, doar pentru a te face sa te simti prost

Va fabrica fapte si date. Va schimba informatii si detalii cruciale pentru a le plia dupa propriile nevoi. Va impartasi propaganda falsa despre tine, pana in punctul in care incepi sa iti pui la indoiala propria sanatate mentala.

Te va minti in mod constant. Pentru astfel de oameni, nu sunteti demni de adevar si putin ii intereseaza cum va afecteaza acele minciuni. Cu cat sunteti mai putin increzatori in voi insiva, cu atat mai mult control vor avea asupra voastra si asupra relatiei, iar ei stiu asta.

3. Te acuza ca din vina ta nu a reusit sa se realizeze in viata

Din cauza faptului ca acesti oameni sunt psihopati, sunt sortiti esecului si in afara relatiei. Partea proasta este ca pe voi va pica vina. Vor spune ca nu sunt capabili sa isi atinga telurile si sa isi urmeze visurile din cauza voastra.

Va vor face sa credeti ca ei sunt cei care se sacrifica in relatie cand, in realitate, ei sunt vinovati pentru propriul esec. Intotdeauna vor gasi metode pentru a va face pe voi personajele negative din poveste.

4. Te denigreaza in toate felurile posibile pentru a-ti slabi spiritul

Nu vrea sa mai ai niciun simt al demnitatii, vrea sa iti detina complet fiinta si, apoi, sa te bombardeze pana iti pierzi toata increderea. Astfel de oameni va vor discredita in mod constant. Niciodata nu vor intarzia sa va puncteze defectele si intotdeauna va vor constrange sa faceti lucrurile asa cum vor ei. Sunt psihopati manipulativi si voi sunteti victimele lor neajutorate.

5. Te izoleaza de toata lumea din jur pentru a nu avea cui sa ceri ajutor

Stie ca singuratatea si izolarea pot promova slabiciunea, iar asta este exact ce vrea sa faca. Vrea sa ajungi intr-un punct de slabiciune in care iti este imposibil sa mai supravietuiesti fara ajutor.

Vrea sa crezi ca singura cale prin care poti depasi situatiile grele este sa ii ramai alaturi. Vrea sa crezi ca nimeni altcineva nu te va ajuta sa iesi din gaura in care el te-a aruncat.

Acum ca detii aceste informatii, foloseste-le pentru a lua deciziile potrivite pentru tine.

Ai o singura viata. Nu permite altcuiva sa ti-o distruga.