Anvelopele au pe lateralul lor, pe flancuri, o serie de date tehnice. Printre inscriptii gasim codul DOT alcatuit din 12 caractere, dimensiunea, indicii de aderenta, consum si nivelul de zgomot in mers, gasim si un marcaj numit e-mark.

Incepand cu anul 1997 luna iulie, pe toate anvelopele vandute in Europa, fie ca vorbim de anvelope iarna, de vara sau all season, apare inscriptionata eticheta E-mark.

Reprezentarea acesteia pe flancul anvelopei este facuta prin litera „E” sau „e” precedata de un numar intr-un cerc sau dreptunghi precedat din nou de un numar.

Litera „E” mentioneaza despre anvelopa ca aceasta este certificata din punct de vedere a dimensiunii, a performantei si a marcajelor conform reglementarilor nr.30/ECE.

Litera „e” ne spune despre anvelopa ca aceasta este certificata pentru a se  conforma cu dimensiunea, performanta si din punct de vedere al marcajelor conform cerintelor Directivei 92/33/CEE.

Aceasta inscriptie reprezinta dovada omologarii si a anvelopelor vehiculelor si a elementelor de siguranta ale acestora. Marcajul este obligatoriu pentru toate tarile membre ale Comisiei Europene.

Cauciucurile cu „e-mark” pe flancuri sunt garantat acceptate de toate tarile din Spatiul Comunitar European.

Numarul incriptionat langa litera „e”, aflat intr-un cerc sau dreptunghi ne arata tara in care s-a obtinut omologarea.

Numarul din afara dreptunghiului sau cercului, semnifica numarul certificatului de omologare al unei anvelope cu dimensiunea si tipul acesteia specificat pe flanc.

Certificarea e-Mark

Procedura prin care se obtine certificarea e-Mark reprezinta o analiza a detaliata a produsului dar si a capacitatii de testare. Pentru a primi certificarea de tip UE/ECE este recomandat sa se apeleze la o terta echipa tehnica, deoarece procedura de obtinere este destul de complexa, si va putea evalua obiectiv anvelopa.

Dupa obtinerea documentatiei privind raportul testarii si a autorizatiei de productie, se primeste certificatul de omologare de tip. Prin acest certificat, producatorii pot stanta produsele cu aceasta marca de omologare de tip pe toate anvelopele conforme si odata cu acestea vor elibera si certificatul de conformitate pentru vehiculele pe care vor fi montate.

In vederea achizitionarii de anvelope sau jante la super preturi pentru autoturismul dumneavoastra puteti accesa  www.vadrexim.ro , plasati o comanda online, un consultant va fi mereu disponibil pentru a va indruma in alegerea jantelor sau anvelopelor potrivite masinii dumneavoastra.