Cel mai definitoriu factor pentru a invata o limba eficient si cu succes este increderea. Cu cat ai mai multa incredere in a vorbi si a face greseli, cu atat vei invata mai mult. Foloseste feedback-ul pe care il primesti si, daca esti corectat in mod constant sau uiti un anumit cuvant, adauga-l la lista de vocabular.

Nu-ti fie frica sa vorbesti cu oamenii – ei nu vor rade de tine! Cel mai probabil vor fi impresionati si fericiti sa vada pe cineva care este dornic sa invete o limba nou cu un set de cursuri limbi straine online!

In continuare sunt selectate 5 strategii cheie pentru a invata mai eficient o limba straina cu IBSEN – unde metoda de predare are la baza emotia si profesionalismul.

Cand implementezi anumite strategii pentru a invata o limba in mod eficient, poti face mai multe progrese decat credeai ca este posibil. Invatarea unei limbi noi, ca sa nu mai vorbim de a deveni fluent, nu este usor si necesita mult timp si daruire.

  • Distreaza-te si fa-o relevant

O modalitate excelenta de a invata o limba in mod eficient este de a face procesul cat mai placut posibil. Alege subiecte care te intereseaza, cum ar fi stiinta, literatura, muzica sau barfele celebritatilor. Oricare ar fi, daca esti interesat de ea, vei gasi o motivatie mai mare sa te intorci in continuare si sa exersezi.
Intr-o nota similara, acorda atentie stilului de invatare care functioneaza pentru tine. Cand alegi un set de cursuri limbi straine de la IBSEN, poti sa iti alegi metoda si modul de studiu singur.

  • Copiaza vorbitorii nativi

Uneori, materialul gasit in manualele de limba este fie depasit, fie este pur si simplu un mod nefiresc de a vorbi. Cauta material care este folosit de vorbitorii nativi, chiar si la un nivel elementar. Vei invata de-a lungul timpului obiceiuri care modeleaza vorbitorii nativi si care sunt mai eficiente decat orice altceva.

  • Include varietatea

Daca te plictisesti sa inveti o limba, nu vei reusi prea multe. Deci, o strategie excelenta pentru a invata o limba in mod eficient este sa aduci varietate in metoda de studiu. Evita aceeasi rutina pentru prea mult timp.

  • Poarta-te ca un copil

Stii de ce copiii tind sa invete atat de repede? Pentru ca nu le este frica sa greseasca si au o dorinta inerenta de a se juca mereu. Unele dintre cele mai mari lectii sunt invatate din greselile noastre, iar in invatarea unei limbi, nu este diferit. Daca renunti la inhibitii si te distrezi in timp ce inveti, vei putea invata o limba mai eficient.

  • Fa-ti din asta un obicei

Acum, care este strategia principala de a invata o limba in mod eficient? Fa-ti din invatarea unei limbi un obicei. Adica, include activitati de invatare a limbilor straine in programul tau zilnic. Chiar daca ai doar cateva minute, este mai bine decat sa sari peste o zi care s-ar putea transforma cu usurinta in trei sau patru.

Exista o multime de moduri de a dezvolta si mentine obiceiurile, asa ca nu exista nicio scuza! Cu cat exersezi mai des, cu atat te vei simti mai bine motivat si obligat sa tii pasul.

Acum ca stii aceste strategii, poti face progrese mari. Daca ai obiective specifice de indeplinit, cum ar fi conversatia cu un partener sau folosirea unei limbi straine la locul de munca, acea motivatie poate fi tot ce ai nevoie pentru a incepe sa stapanesti conversatiile. Dar atentie la ambitiile inalte.

Daca spui ca vrei sa fii fluent peste doua luni, probabil ca vei fi dezamagit. Dar daca scopul tau este sa atingi un anumit nivel, in special pentru o misiune de lucru, totul este posibil.