Achizitia unui apartament nu este doar actiunea de a transfera banii dintr-un cont in altul pentru noul tau apartament. Pana la momentul semnarii tranzactiei, vei mai avea foarte multe de facut in materie de cercetare, informare si dezbatere a tuturor specificatiilor pe care tu le doresti prezente la un astfel de apartament. Iata la ce trebuie sa fii atent in procesul de achizitie al unui apartament.

Principalul inamic al unui apartament bun

De cele mai multe ori, principalul inamic al unui apartament de calitate nu este infrastructura apartamentului sau faptul ca acesta ar avea deficiente de orice natura. Principalul inamic al unui apartament bun este blocul din care face parte.

Din pacate, foarte multi constructori sau oameni de afaceri din acest domeniu se lovesc de aceste neajunsuri pe care blocurile de apartamente le au. Tot din nefericire, indiferent de cat de bine renovezi un apartament, este imposibil sa renovezi intreg blocul.

Afla in ce an a fost construit blocul unde urmeaza sa te muti. Acesta ar putea fi unul dintre blocurile cu risc seismic ridicat, iar tu cu siguranta nu iti doresti asa ceva.

Un alt aspect destul de important legat de bloc este materialul din care acesta a fost construit. A fost din caramida sau din blocuri de BCA? Care este compania care a realizat constructia?

Utilitatile si echiparea unui apartament din 2022

La ce ar mai trebuie sa fii foarte atent atunci cand cumperi un nou apartament este cat de bine utilat este pentru a putea sustine nivelul de confort pe care tu il preferi.

Aici vorbim despre electronice, electrocasnice, izolatie termica si tot felul de utilitati care vor continua sa devina din ce in ce mai necesare. 

Dar exista un sistem foarte eficient pe care orice apartament trebuie sa il aiba in 2022. Sistemul de termoficare/incalzire. Nimeni nu mai poate supravietui in 2022 fara apa calda menajera.

Adica centrala termica este un sistem pentru care nu ar trebui sa faci niciun compromis. Un exemplu de centrala termica de calitate este Ariston Alteas One 24.

Modificari facute apartamentului fara a fi notificate

Cele mai mari inconveniente sau tepe pe care le poti lua atunci cand cumperi un apartament nou nu sunt de natura fizica sau care sa aiba legatura cu uzura. Acestea sunt aspecte ce se pot repara.

Dar adevaratele tepe pe care le poti lua sunt modificarile ilegale facute apartamentelor sau datoriile pe care acestea le-au acumulat de-a lungul timpului.

De exemplu, va trebui sa verifici schema apartamentului pentru a vedea daca au fost efectuate modificari acestuia. Apoi, verifica daca modificarile sunt mentionate de catre vanzator.

Obligatoriu va fi sa verifici daca apartamentul are datorii acumulate la intretinere deoarece acestea sunt platite de catre proprietar. Exista vanzatori care acumuleaza datorii uriase si vand apartamentele pentru a scapa de ele. 

Concluzie

Sa cumperi un apartament nu este deloc simplu. Trebuie sa fii atent, sa inspectezi foarte bine zona si factorii de risc. Alege sa te informezi si sa cercetezi orice aspect inainte de a face o miscare de acest gen.