Numele bebelusului tau ar trebui sa reziste testului timpului. Intrebati-va: Va suna acest nume complet ridicol in 10 ani?

Vor fi tentati si alti copii sa o cante pe un ton batjocoritor in curtea scolii? Va trebui copilul meu sa-si scrie sau sa-si explice numele in fiecare zi din viata? Daca raspunsul la oricare dintre aceste intrebari este „da”, anulati-l.

Tendintele de evitat includ nume extrem de gresite, semne de punctuatie aleatorii care nu servesc la nimic, referinte la cultura pop, nume de cuvinte cu o intorsatura de ortografie ciudata, si nume de hipsteri.

Un numar mare de cercetari au aratat ca numele neobisnuite sunt asociate cu rezultate mai putin pozitive in viata. Oamenii cu nume comune au mai multe sanse de a fi angajati, iar cercetatorii au descoperit ca persoanele ale caror nume erau mai usor de pronuntat ocupau pozitii mai inalte.

Este important sa facem distinctia intre numele din diferite culturi. Pe poti inspira atat pentru nume de fete cat si pentru nume de baieti de pe site-ul calculator-sarcina.ro

Numele clasice nu trebuie sa fie plictisitoare

Cand va sugerez sa ramaneti la nume clasice, cu siguranta nu insinuez ca toata lumea ar trebui sa-si numeasca copiii Ionut, Paul si Matei.

Exista o multime de denumiri izbitoare din care sa alegeti, care exista de secole, dar raman relativ obscure. Ganditi-va la Celeste, Ophelia si Willa pentru fete si Edwin, Miles si Silas pentru baieti.

Unele alegeri frumoase afro-americane includ Aaliyah, Imani si Tiana pentru fete si Jaylen, Malik si Zion pentru baieti.

Arunca o privire la arborele tau genealogic

Un alt loc minunat pentru a cauta inspiratie este in arborele tau genealogic. Poate ca parintii tai au inregistrari vechi ale numelor de familie sau unul dintre membrii familiei tale a creat un arbore genealogic online. Arunca o privire sa vezi daca iti sare ceva in ochi.

Exista ceva cu adevarat special in alegerea unui nume pe care nu numai ca il iubesti, dar care are si o semnificatie puternica pentru familia ta.

Onoreaza-ti Cultura

Alegerea unui nume din mediul cultural este o modalitate frumoasa de a-ti onora mostenirea. Printre spectatorii spanioli se numara Marisol si Javier, frumusetile franceze care s-ar putea sa-ti placa sunt Elodie si Laurent, iar nume timpurii afro-americane care pot atinge o coarda includ Cato si Temperance.

O cautare online a numelor din cultura ta va gasi cel putin unul pe care il iubesti.

Cautati Semnificatii

Acest pas este imperativ pentru a nu ajunge sa alegi un nume cu o semnificatie care te ingrozeste. S-ar putea sa-ti placa sunetul lui Giselle, de exemplu, dar stiai ca inseamna „ostatic”?

Sau ca Cecilia inseamna „orb” si Cameron inseamna „nas stramb”? Da. S-ar putea sa decizi ca iti place pseudonimul suficient pentru a trece cu vederea sensul, dar fii pregatit sa razi cand cineva te intreaba inevitabil care este semnificatia numelui copilului tau.

Ai putea pregati un text de genul: „inseamna „orb”, dar mi s-a parut corect pentru ca bunica mea era oarba, asa ca am ales-o pentru a o onora.” Ofera-l cu fata dreapta si urmareste cum se lasa falcile oamenilor (daca indraznesti).

4 thoughts on “Cum sa alegi numele pentru bebelus

  1. As aprecia daca autorul ar fi inclus si recomandari practice pentru cei care doresc sa aprofundeze subiectul tratat. In rest, consider ca articolul este util si merita citit.

  2. M-as fi asteptat la mai multe exemple concrete pentru a ilustra anumite puncte de vedere sau concepte prezentate. Totusi, informatiile oferite sunt bine structurate si usor de urmarit.

  3. Interesant modul in care sunt prezentate diferitele perspective asupra subiectului discutat. Parerile expertilor aduse in discutie aduc un plus de credibilitate articolului.

  4. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o privire de ansamblu asupra temei abordate. Autorul pare sa aiba cunostinte solide in domeniu si argumentele prezentate sunt bine sustinute.

Comments are closed.