În acest articol Shopsy îți va spune cum să alegi o geantă de bază, cu care vei arăta mereu stilată și cu statut, și care va fi combinată cu hainele și pantofii din garderoba ta.

Cum sunt gențile de bază?

Când vorbim despre lucruri și accesorii pentru fiecare zi, folosim conceptul de „bază”. O geantă de bază este un model casual care are forma simetrică a unei figuri geometrice: dreptunghi, pătrat sau cub, triunghi, trapez etc. Puteți găsi o gamă de genți de bază pentru femei aici https://shopsy.com.ro/genti-femei.

Geantă cu cutie de ambreiaj

Geanta clutch box de bază este o geantă de dimensiuni mici, de formă dreptunghiulară și neapărat simetrică. În funcție de culoare și de accesorii, un clutch box universal se va potrivi atât în fiecare zi, cât și la un eveniment festiv.

Geantă shopper

Această geantă de cumpărături de bază este un model de dimensiuni mari, foarte spațios și funcțional, cu mânere confortabile. O puteți purta pe umăr sau pur și simplu în mâini. Este potrivită pentru plimbări, cumpărături și călătorii.

Geantă de umăr

Genți de corp încrucișate cu mâner lung pe umăr. O opțiune universală pentru situațiile în care aveți nevoie de mâini libere: de exemplu, la o plimbare. În catalogul Shopsy există diverse modele ale unor mărci populare https://shopsy.com.ro/genti-crossbody-femei.

Genți cu centură

O geantă de centură este un accesoriu mic pe centură. Într-o astfel de geantă încap doar lucrurile cele mai necesare. Cu ajutorul ei, puteți sublinia talia. Un alt plus – mâinile rămân mereu libere, iar tot ce este valoros este aproape de tine. Alegeți o geantă de centură cu o formă mai geometrică.

Gențile Tote

Tote – acest model este similar cu un shopper, dar spre deosebire de acesta are o formă mai distinctă și păstrează un cadru. De regulă, tote, spre deosebire de shoppers, se poartă în mâini, nu pe umăr. Datorită structurii sale, se va potrivi perfect în imaginea unei femei de afaceri. Poate fi luat la școală, la serviciu sau la un eveniment de afaceri, poate ține documente și un laptop.

Diferența dintre gențile de bază și cele care nu sunt de bază

Cum să recunoști o geantă non-bazică:

 • o combinație de mai multe tipuri de piele (de exemplu, netedă și crocodil);
 • un model realizat din bucăți de piele, mai degrabă decât dintr-o singură bucată;
 • formă plată, fără capac cu clapetă;
 • colțuri rotunjite. Aceste genți aparțin, de obicei, stilului retro și cu siguranță nu vor putea deveni de bază.

5 tipuri de genți care nu se vor potrivi pentru fiecare zi

Dacă luați o geantă pentru fiecare zi, evitați următoarele modele:

 • Barrel. Această formă vine periodic la modă, dar nu rămâne pentru o perioadă lungă de timp și, prin urmare, nu poate fi universală.
 • Geanta-torba, care se referă la stilul boho și va fi combinată doar cu lucruri din acest stil.
 • Modele de formă non-standard, asimetrică. Acestea fie aparțin unui alt stil, fie au ieșit deja din modă și nu pot fi folosite ca bază.
 • Accesoriile cu închizători cowboy – sunt considerate fie că nu sunt moderne, fie că aparțin stilului boho.
 • Gențile cu clapetă de formă neregulată.

Alegerea culorii genții

O geantă de bază poate fi de orice culoare, cu orice imprimeu. Nuanța ei trebuie să se potrivească cu garderoba ta, atunci acest accesoriu va fi basic pentru tine. Pentru o fată, o geantă de culoare neagră va fi universală, pentru alta – portocalie sau salată. Dacă vă este greu să vă orientați în combinații de culori, alegeți modelele negre și bej, ele se potrivesc cu aproape orice.

Detalii și decor de genți de mână de bază

Detaliile de pe geantă contează și ele. Buzunarele suplimentare, mânerele de formă neobișnuită, panglicile, volanele, corzile și franjurile, închiderile masive trebuie tratate cu prudență. Toate aceste decorațiuni voluminoase, care depășesc puternic limitele formei, privează geanta de „bază”.

Orice decor complică geanta și, prin urmare, o face fie foarte la modă, fie irelevantă sau se referă la un anumit stil. Pentru a învăța cum să deosebești gențile învechite de cele actuale și gențile casual de alte stiluri, trebuie să fii atent la nuanțe.

Alegerea materialului din care este confecționată geanta

O geantă de bază elegantă poate fi confecționată din denim, plastic, paie, piele de căprioară, piele lăcuită sau mată, crocodil sau piton. Poate fi cusută din pânză, o țesătură densă și durabilă cu o țesătură geometrică pătrată. Cel mai faimos exemplu de genți de bază din canava sunt modelele Louis Vuitton.

Dimensiunea ideală a genții

O geantă trebuie să fie proporțională cu silueta. Femeilor cu forme luxuriante nu le este recomandat să aleagă modele mici, în timp ce fetele mici nu ar trebui să le aleagă pe cele prea mari.

Cum să determini mărimea genții ideale: măsoară-ți circumferința șoldurilor sau a taliei în punctul cel mai lat și împarte-o la patru. Cea mai mare parte a genții nu trebuie să fie mai mică decât această valoare.

Este important să se ia în considerare greutatea sacului. Dacă preferați să purtați accesoriul pe umăr, acesta nu ar trebui să se scufunde sub greutatea poverii. Evaluați dacă vă veți simți confortabil să țineți geanta în mână atunci când puneți în ea toate lucrurile de care aveți nevoie.

Dimensiunea și „dispozitivul” intern sunt lăsate la discreția dumneavoastră. La urma urmei, o geantă de bază nu ar trebui să fie doar elegantă, ci și convenabilă pentru dumneavoastră: practică și încăpătoare.

O geantă mare și fără formă nu este cea mai bună opțiune în ceea ce privește funcționalitatea. Este mai rațional să alegeți modele nu prea voluminoase, care își păstrează bine forma. Numărul de buzunare și compartimente interne este o chestiune de gust și de obișnuință.

4 thoughts on “Cum să alegi o geantă pentru fiecare zi – un ghid detaliat

 1. Este impresionant cat de multe aspecte trebuie luate in considerare atunci cand alegi o geanta pentru a fi practica si stilata in acelasi timp. Acest articol m-a ajutat sa inteleg mai bine aceste aspecte si acum ma simt mai increzatoare in alegerile mele.

 2. Am invatat multe lucruri noi citind acest ghid detaliat despre cum sa alegi o geanta pentru fiecare zi. Recomand cu incredere tuturor celor care vor sa isi imbunatateasca abilitatile de fashionista.

 3. Mi-a placut modul in care au fost descrise diferitele tipuri de genti si cum pot fi potrivite pentru diverse ocazii. Este important sa stii cum sa asortezi geanta cu tinuta si acest articol ofera informatii valoroase in acest sens.

 4. Articolul este foarte util pentru cei care nu stiu cum sa aleaga geanta potrivita pentru fiecare zi. Sunt prezentate sfaturi practice si detaliate care te ajuta sa faci cea mai buna alegere in functie de nevoile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *