In prezent, pe piata exista numeroase sisteme de iarba artificiala.

Deci, intrebarea cruciala trebuie sa fie: ce gazon sintetic fotbal este potrivit pentru terenul tau de fotbal si de ce depinde densitatea acestuia?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, este important sa intelegem compozitia gazonului artificial. Un sistem modern de gazon sintetic de a treia generatie sau 3G consta in esenta din trei componente principale:

  • un strat elastic, compact sau strat de baza cu proprietati functionale sport
  • o suprafata de iarba artificiala
  • o umplutura, de exemplu din granule elastice din plastic si nisip de cuart

Suprafata unui teren artificial fotbal este o fibra care este plasata pe o tesatura de suport, similar productiei de covoare.

Densitatea firului de iarba

Densitatea este una dintre caracteristicile cheie ale gazonului artificial. Arata cat cantaresc 10.000 de metri de fir in grame. Folosirea unui strat de densitate mai mare nu este intotdeauna benefica: calitatea gazonului nu este intotdeauna mai buna, iar costurile de productie si, in consecinta, costul acoperirii sunt mai mari.

Ce afecteaza densitatea firului de iarba?

  • Elasticitatea acoperirii

Cu cat indicatorul este mai mare, cu atat firele de iarba sunt mai dure, cu atat este mai mare capacitatea acestora de a mentine o pozitie verticala si de a se recupera de la stres;

  • Siguranta

Fibra densa absoarbe mai bine socurile si reduce riscul de a arde in caz de cadere a jucatorului;

  • Greutatea gazonului

Toate celelalte lucruri fiind egale, gazonul mai greu are fire mai dense. Acest lucru poate afecta manopera de instalare si costurile de transport;

  • Durabilitate

Firele dense de iarba sunt mai rezistente la stres.

  • Pret

Mai multa densitate = mai multe materiale = cost mai mare pentru gazon.

Gazonul artificial pentru un teren de fotbal poate fi folosit pe tot parcursul anului. Spre deosebire de iarba naturala, nu se teme de inghet si de soarele de vara, nu are nevoie de udare si poate rezista cu usurinta stresului zilnic. Iarba artificiala asigura 100% conformitate cu siguranta si simplifica foarte mult intretinerea campului.

Pentru a oferi clientilor posibilitatea de a alege un gazon dupa necesitatile si posibilitatile lor financiare, industria gazonului artificial a conceput mai multe tipuri de gazon artificial fotbal pret potrivit pentru orice buget.

1 thought on “De ce depinde densitatea firului de iarba la un teren artificial fotbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *