Una dintre mostenirea cea mai valoroasa pe care o poti lasa copilului tau este dragostea pentru carti. Un copil care citeste cu placere se va descurca mai bine la scoala si cu cat va incepe mai devreme, cu atat mai bine va fi.

Iata cateva sfaturi de care parintii ar trebui sa tina cont cand cumpara carti Usborne pentru un copil cu varsta intre 3 si 5 ani.

Permite-i copilului sa isi urmeze pasiunile

Unii prichindei adora povestile amuzante, in vreme ce altii sunt interesati de dinozauri. De asemenea, sunt copiii care prefera cartile despre natura sau pe cele cu teste distractive, in vreme ce altii prefera povestile scurte cu imagini dragute.

Din fericire, la Usborne parintii pot gasi o colectie diversificata de carti si pot alege exact ceea ce il intereseaza pe copil. Intre varsta de 3 si 5 ani este esential sa fie alese cartile care ii plac micutului si nu exista un tip corect de lectura.

Cartile Usborne trebuie sa fie potrivite varstei copilului 

Micutii de 3 ani prefera carti Usborne cartonate si ilustrate in culori cat mai vii cu texte simple si rime, care ii invita la diverse actiuni cum ar fi apasarea pe clapete sau urmarirea cu degetul.

Cititorii incepatori vor prefera povestile cat mai scurte ilustrate atractiv, in vreme ce copiii de 5 ani sunt pregatiti pentru povesti mai lungi.

Din fericire, la Usborne toate cartile au indicatii despre varsta pentru care sunt recomandate, asa ca parintii pot alege usor ceva potrivit pentru copilul lor.

Cartea trebuie sa fie potrivita pentru nivelul de dezvoltare a copilului

Daca se doreste dezvoltarea dragostei pentru carti, copilul nu trebuie fortat sa lectureze o carte pe care nu o intelege. Specialistii spun ca daca pe o pagina exista mai mult de cinci cuvinte sau expresii care depasesc capacitatea de intelegere a copilului, cartea nu este potrivita pentru el. 

Parintii trebuie sa aleaga de la Usborne carti care sa atraga copilul si care sa fie pe intelesul lui.

Cititul trebuie sa fie distractiv la orice varsta, deci trebuie alese carti Usborne potrivite cu nivelul de dezvoltare a copilului.

Cartea trebuie sa fie cat mai atractiva

Coperta te imbie la citit? Ilustratiile sunt clare, tiparul este lizibil, culorile sunt atractive? Povestea este usor de citit cu voce tare si permite un joc de roluri si de voci?

Cand cumpara o carte pentru copiii cu varsta intre 3 si 5 ani, parintii ar trebui sa tina cont de toate aceste aspecte, iar la Usborne au numeroase oferte.