Invatarea la distanta este o modalitate accesibila si moderna de a dobandi cunostinte, perfecta pentru cei care sunt motivati pentru rezultate si nu sunt pregatiti sa amane dezvoltarea profesionala.

Dar exista anumite greseli, pe care daca le faci, ai sanse mari sa nu obtii rezultatul dorit de la acele cursuri la distanta pe care le urmezi.

Greseala nr. 1: Studiezi folosind mesagerie instanta

Antrenamentul folosind WhatsApp, Viber, Telegram si alte mesagerie similare este ineficient, deoarece sunt destinate in primul rand corespondentei si nu organizarii si desfasurarii de sesiuni de formare. Cea mai buna metoda de studiu este cea desfasurata prin cursuri la distanta.

Greseala numarul 2: organizezi studiul pe baza unor lectii regulate

Invatarea la distanta este un alt format decat orele obisnuite desfasurate in institutiile de invatamant. Pentru ca acesta sa fie eficient si pentru ca elevii sa primeasca cunostintele necesare, profesorul trebuie sa poata lucra prin internet si sa construiasca in mod competent cursurile online.

Elevii din procesul de invatare trebuie sa puna intrebari si sa primeasca raspunsuri in timp real, iar apoi sa consolideze cunostintele, de exemplu, prin rezolvarea diverselor probleme.

Greseala nr. 3: Perceperea studiilor la distanta ca pe un fel de rasfat

Elevii pot decide cu usurinta ca o solutie de la distanta este un fel de „vacanta” daca nu exista un plan clar de actiune sau un sistem specific in regulile de lucru. Cursurile ar trebui sa aiba loc la un program flexibil si convenabil. Elevul ar trebui sa stie intotdeauna ce este planificat pentru ziua respectiva, ce si cand trebuie sa faca – acest lucru ii va permite sa combine cu usurinta procesul de invatare cu alte activitati: sala de sport, familie, munca.

Cum sa organizezi invatamantul eficient la distanta: sfaturi si trucuri

Cu diverse cursuri eurocor la distanta, un elev poate avea un fals sentiment de libertate, dar in realitate aceasta este o dezorganizare comuna. La inceput, studentul se bucura de o cantitate mare de timp liber, apoi nu mai tine pasul cu programul. Pentru a preveni acest lucru, exista cateva trucuri pentru a te ajuta sa te organizezi mai eficient.

  • Scapa de o varietate de gunoi de informatii

Gunoiul de informatii inseamna un flux mare de informatii, in care exista din ce in ce mai putina utilizare cu fiecare noua serie de date. Daca iti este greu sa te controlezi si sa nu vizitezi diverse resurse web in timpul orelor sau in timp ce faci temele, atunci foloseste blocarea site-ului, dupa ce ai facut exceptiile necesare de la acesta.

  • Creaza un loc de studiu

Pentru a studia complet de la distanta, este necesar sa se creeze toate conditiile pentru aceasta. In primul rand, trebuie sa pregatesti locul de munca – pentru aceasta vet avea nevoie de un scaun confortabil si, de preferinta, o masa spatioasa, fara orice obiect strain si iluminare adecvata.

  • Motiveaza-te

Pregateste o lista cu motivele pentru care trebuie sa studiezi. Noteaza-le pe o bucata de hartie si aseaza-o intr-un loc unde o poti vedea tot timpul. De indata ce ai chef sa sari peste o clasa, reciteste aceasta lista si reaminteste-ti de ce trebuie sa studiezi din greu.

  • Nu amana temele

Incearca sa iti faci temele cat mai repede si la timp posibil. Daca le amani constant, crezand ca mai este mult timp inainte (cum pare la inceput), atunci vei avea dificultati in strangerea numarului necesar de puncte. Pentru a evita acest lucru, stabileste-ti o limita a sarcinilor pe care trebuie sa le indeplinesti.

  • Nu iti fie frica sa pui intrebari

Daca lectia are loc online, atunci nu trebuie sa ignori aborda problemele emergente. Intreaba cat mai curand posibil. Nu inchide ochii la faptul ca nu intelegi niste termeni si formule, altfel subiectul va ramane incomplet studiat.

Adesea, invatamantul la distanta este ales de studentii care au un loc de munca, si incearca sa le combine. Daca programul educational ales este mai mult legat de munca ta, atunci poti utiliza imediat cunostintele dobandite in practica, ceea ce iti va permite sa le consolidezi si sa te simti motivat sa inveti mai mult.